Knæk i sommerhuset – langt om længe må det være tid til en alarm

Sidste søndag da vi kom hjem fra et par dage i vores kolonihavehus havde vi haft bræk i vores hus. Røverne havde været alt og fjernet vores sølvtøj, anlæg og Ipads og tre Mac computere. Det er dog ikke første gang at det er hændt men hver enkelt gang er det lige væmmeligt. Sidste gang det hændte havde indbrudstyvene ikke indvendt huset men bare stålet vores lamper og vor ene Bestlite lampe i køkkenet. Det her tyveri var langt mindre forberedt og det tog os fire dage at få opgjort hvad der var blevet taget. Tyvene havde simpelthen tømt alle skabe ud på parketgulvene, ja selv køkkenet havde tyveknægtene indvendt.

Den gang da vi skrev under på vores villa for fire år siden var der allerede i forvejen ophængt alarm samt trådløs alarm som vi indlysende nok lod hænge. Dog lader det ikke til at det fungerer upåklageligt længere. Desårsag har jeg bestemt mig for at investere nogle spritnye gsm alarm. Min kollega har foreslået en slags men min kone og jeg tænker nu trods alt at høre vores genboer hvilke alarmsystemer de benytter. Vor forsikringsselskab har foreslået at vi får låsetøj på alle vores vinduer og døre således at det fremkommer sværere for tyveknægtene at finde en flugtvej. Min kone er slet ikke vild med forestillingen om at vi og børnene faktisk skal være låst inde sammen med tyvene i tilfældet af at de foretager tyveri imens vi snorksover.

Vi har behov for en alarm der er koblet til vor mobiltelefoner. På den måde er vi i stand til at unden problemer at se om der er ubudne gæster når familien er på ferie eller i vores landhus. Det er også smart at man kan få at se hvis alarmen er gået i gang således at man kan ringe til genboerne, sådanne at de kan kontakte politiet. Det er desuden vigtigt at vi investerer i en tyverialarm som vor to børn uden besvær kan navigere. Børnene kommer selvsagt hjem fra fritidsordning en time før min hustru og jeg kommer hjem fra arbejde. Alarmen grundet dette være ligetil at anvende men på samme tid skal den ligeledes være endnu bedre end vor forrige. Det mest vigtigste er at min hustru og jeg hurtigst muligt laver en god løsningsmodel så vi slipper for den ubehagelige følelse når familien kommer tilbage til en smadret dør og et røvet villahus.