Arbejdsløshedskassen var det rigtige valg

For nyligt blev virksomheden, hvor jeg længe havde arbejdet tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod som frygtet uden indtægt.

Det hele føltes virkelig uoverkommeligt. Jeg har aldrig nogensinde været uden løn. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen overført penge til a-kasse. Det var min løsning, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har da af og til tænkt, at det var formålsløst at overføre penge til akasse. Jeg har jo nogensinde været
uden arbejde før i tiden, men gudskelov var jeg klog nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg til min store overraskelse var ledig var det uden diskussion meget værdifuldt.

A kassen bidrog med at finde rundt i det økonomiske aspekt og reglementet, ligesom de hjalp med at undersøge tænkelige arbejdsmuligheder, udformemotiverede ansøgninger og cv’er. Det var egentlig ret til at gå til.

Der er få jobs i mit fag. Derfor var jeg forberedt på, at jeg ville være arbejdsløs i et stykke tid. Finansielt ville det blive svært, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en akasse. På den måde var jeg tilsikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en solid løn, men jeg skal ikke af med mit sommerhus, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det essentielle for mig, og det er jeg meget lettet over.

Der er jo mange akasser, og det essentielle for mig er, at min a-kasse er med viden inden for mit fag. Akassen skal endvidere være til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg gik et par aftalte tider hos min akasse, og der var ligeledes lejlighed til at tilmelde sig til lærerige kurser, som gjorde at jeg blev en del mere oplyst om blandt andet akasseregler.

En dag blev jeg ringet op af FTF A-kasse – som sagde, at a-kassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var henrykt.

Dagen efter var jeg til samtale på stedet. Det forløb over al forventning, og senere samme uge ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være arbejdsløs i et halvt år, og det er meget dejligt, at jeg atter har et arbejde. Jeg er henrykt for min nye arbejdsplads.
Det er hårdt at stå arbejdsløs, og det er af stor betydning at modtage den korrekte guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min a-kasse.
At kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse var på mange måder min redning finansielt. Af den årsag var jeg forsikret finansielt, og jeg blev ikke nødt til at sælge de ting, der er vigtige for mig.